Sałatka z bobem
Kiedy na rynku pojawia się bób, kupuję go w ogromnych ilościach.
Większość znika zaraz po ugotowaniu.
Mój syn jest pożeraczem bobu i trudno mi zachować go do jakiejkolwiek potraw. Jedyna szansa, to ugotowanie bobu w tajemnicy.
Tym razem się udało i tak powstała ta szybka sałatka.
A jak wy jecie bób? Macie swoje ulubione dania z nim?
- 500 g bobu
- 2 szt. ( 400 g ) pomidory
- 100 g sera feta
- kilka liści sałaty lodowej
Bób ugotować, po wystudzeniu obrać ze skórek.
Liście sałaty porwać na kawałki.
Pomidora pociąć na mniejsze części.
Ser pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać i gotowe. To w wersji light.
Jeśli nie liczymy kalorii całość można polać winegretem.
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.