Migdałowe ciasteczka z dżemem

Smaczne, proste i ładne ciastka. Łatwe w przygotowaniu i szybkie w znikaniu :)
- 150 g mąki pszennej
- 150 g mielonych migdałów
- 100 g cukru
- 100 g masła
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo :
- dżem porzeczkowy
- cukier puder
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i dalej ucierać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Zmoczonymi rękami formować kulki. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczać, zrobić wgłębienie po środku. Teraz ciastka będą kształtem przypominać kluski śląskie. Wgłębienia wypełnić dżemem.
Piec w 180ºC przez 20 minut.
Smacznego :)
Takie ciastka pamiętam z dzieciństwa. Najlepsze.
Wyglądają uroczo :)