Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy

Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy
10/10 - (3 votes)

Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy powstały właściwie przez przypadek.

Tak sobie myślałam, co tym razem dodać do śledzia i tak powstał sos z jogurtu, trochę podkręcony majonezem, zaostrzony dodatkiem musztardy francuskiej, czosnkiem i cebula.

Powiem wam, że bardzo mi posmakował i na stałe wchodzi do naszego menu.

Spróbujcie i dajcie znać co o nich myślicie.

  • 500 g śledzi ala matias
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula

Śledzie wyjąć z zalewy i osuszyć. Pokroć na mniejsze kawałki.

Cebule pokroić w drobną kostkę.

Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę, dodać jogurt naturalny, majonez i miód. Wszystko wymieszać.

W słoiku układać warstwami śledzie, cebulę i polewać sosem.

Gotowe śledzie odstawić do lodówki na noc, żeby mogły się przegryźć.

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

 



1 thought on “Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here