Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy

Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy

Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy powstały właściwie przez przypadek.

Tak sobie myślałam, co tym razem dodać do śledzia i tak powstał sos z jogurtu, trochę podkręcony majonezem, zaostrzony dodatkiem musztardy francuskiej, czosnkiem i cebula.

Powiem wam, że bardzo mi posmakował i na stałe wchodzi do naszego menu.

Spróbujcie i dajcie znac co o nim myślicie.

  • 500 g śledzi ala matias
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula

Śledzie wyjąc z zalewy i osuszyć. Pokroć na mniejsze kawałki.

Cebule pokroić w drobną kostkę.

Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę, dodać jogurt naturalny, majonez i miód. Wszystko wymieszać.

W słoiku układać warstwami śledzie, cebulę i polewać sosem.

Gotowe śledzie odstawić do lodówki na noc, żeby mogły się przegryźć.

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

 

Jak oceniasz ten post?


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.