Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy

Śledzie w jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy powstały właściwie przez przypadek. Tak sobie pomyślałam, coby tu wyieszać i tak powstał sos z jogurtu, trochę podkręcony majonezem, zaostrzony dodatkiem musztardy francuskiej, czosnkiem i cebula. Powiem wam, że barzdzo mi posmakował i na stałe wchodzi do naszego menu. Spróbujcie i dajcie znac co o nim myślicie.
500 g śledzi ala matias
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
2 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżeczka miodu
1 ząbek czosnku
1 czerwona cebula
Śledzie wyjąc z zalewy i osuszyć. Pokroć na mniejsze kawałki.
Cebule pokroić w drobną kostkę.
Czosnek drobno posiekać lub przecinąć przez praskę, dodać jogurt naturalny, majonez i miód. Wszystko wymieszać.
W słoiku układać warstwami śledzie, cebulę i polewać sosem.
Gotowe śledzie odstawić do lodówki na noc, żeby mogły się przegryźć.
Smacznego!