Pałki pieczone w marynacie miodowej

Pałki pieczone w marynacie miodowej
8.7/10 - (4 votes)

Pieczone pałki kurczaka to chyba jedno z popularniejszych dań. Łatwe i samo się robiące. Oczywiście w tej marynacie można zrobić dowolną część kurczaka, a i inne mięso też będzie smaczne.

  • 1 kg pałek z kurczaka

marynata :

  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę lub drobno posiekanego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka octu
  • 3 łyżki oleju

pałki pieczone

Składniki marynaty połaczyć, włożyć do niej kurczaka, wymieszać. Ja robię to albo w torebce do mrożenia, albo w plastikowym pojemniku. Szczelnie zamknąć i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Przełożyc do naczynia do pieczenia, polać marynatą i piec w 180ºC przez godzinę.

pałki pieczone

Smacznego :)



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here