Wiosenna surówka z kalarepki

Wiosenna surówka z kalarepki

Na targu kupiłam kalarepki giganty.

Pan sprzedający powiedział, że w przypadku akurat tych warzyw, nic im nie szkodzi, że są takie wielkie.

I mówił prawdę, moje olbrzymie kalarepy są pyszne.

Jednak kupiłam taką ilość, że zjedzenie jej bez przetworzenia jest mało prawdopodobne.

Dlatego też powstał pomysła zrobienia surówki z kalarepy.

  • kalarepka
  • kawałek młodej kapusty ( można pominąć )
  • 2 marchewki
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól

wiosenna surówka z kalarepki

W składnikach nie podałam ilości, bo każde warzywo jest inne.

U mnie było pół kalarepki ( ale jak pisałam, to była kalarepka gigant), ćwiartka kapusty i dwie marchewki.

Kalarepkę i marchewkę obrać, i pokroić. Kalarepę w słupki, marchew w plastry i półplastry.

Kapustę poszatkować.

Natkę posiekać.

Całość posolić.

Można doprawić dodatkowo chili lub pieprzem.

Dodać jogurt i wymieszać.

wiosenna surówka z kalarepki

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi równiez będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Rate this post
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


8 thoughts on “Wiosenna surówka z kalarepki”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.