Wiosenna surówka z kalarepki

Wiosenna surówka z kalarepki

Na targu kupiłam kalarepki giganty.

Pan sprzedający powiedział, że w przypadku akurat tych warzyw, nic im nie szkodzi, że są takie wielkie.

I mówił prawdę, moje olbrzymie kalarepy są pyszne.

Jednak kupiłam taką ilość, że zjedzenie jej bez przetworzenia jest mało prawdopodobne.

Dlatego też powstał pomysła zrobienia surówki z kalarepy.

  • kalarepka
  • kawałek młodej kapusty ( można pominąć )
  • 2 marchewki
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól

wiosenna surówka z kalarepki

W składnikach nie podałam ilości, bo każde warzywo jest inne.

U mnie było pół kalarepki ( ale jak pisałam, to była kalarepka gigant), ćwiartka kapusty i dwie marchewki.

Kalarepkę i marchewkę obrać, i pokroić. Kalarepę w słupki, marchew w plastry i półplastry.

Kapustę poszatkować.

Natkę posiekać.

Całość posolić.

Można doprawić dodatkowo chili lub pieprzem.

Dodać jogurt i wymieszać.

wiosenna surówka z kalarepki

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi równiez będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Jak oceniasz ten post?


8 thoughts on “Wiosenna surówka z kalarepki”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.