Ryba w warzywach
Padła prośba o więcej ryb. I mimo moich chęci nie jest to proste, bo u nas najczęściej jest zupełnie zwykła ryba smażona w panierce. Taką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja.
- 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk )
- paczka mrożonej włoszczyzny w słupkach
- cebula
- puszka krojonych pomidorów
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka musztardy
- olej
- sól, pieprz
Cebulę obrać i pokroić w pióra, lekko posolić i obsmażyć na oleju.
Formę do zapiekania lekko wysmarować olejem. Wyłożyć cienką warstwę warzyw, ułożyć na nich filety, posolić i doprać pieprzem. Na to położyć cebulę i resztę warzyw.
Pomidory wymieszać z ketchupem i musztardą, lekko posolić. Wylać na wierzch warzyw.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175ºC i piec 45 minut.
Smacznego :)
Rybkę w każdej postaci mogę je codziennie. Nigdy mi się nie znudzi:)
Ryba daje dużo możliwości :)
Dałabym się namówic, nawet nie trwałoby to długo, pycha ….
Dzięki :)
Taka rybę każdy zje z apetytem ;)
Prawda :)
Dobry pomysł na rybkę…mniam :)
I bardzo prosty:)
Świetny, kiedy nie za bardzo che się gotować :)
Bardzo lubię tak rybę, Podoba mi się pomysł z pieczeniem jej :)
Ja bardzo lubię wszystko piec, aż strach pomyśleć co by się stało co by było jakby mi padł piekarnik :)
Takie rybki to ja lubie :))
Ja też :)
Super danie :-)