Pierogi ruskie

Kolejne pierogi. Tym razem ruskie.
ciasto na pierogi ( tu lub tu )
farsz :
- 1 kg ziemniaków
- 300 g białego sera
- 2 cebule
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Ziemniaki obrać i ugotować. Ostudzić.
Cebulę obrać, Pokroić i podsmażyć na oleju. Ostudzić.
Wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Zagnieść ciasto. Cienko rozwałkować i wycinać kółka. Na każde kłaść porcję nadzienia i zaklejać.
Wrzucać do gotującej wody. Wyjmować 2 – 3 minuty po tym jak wypłyną na powierzchnię.
Podawać od razu po ugotowani lub po odsmażeniu. Moje ulubione to z kwaśną śmietana lub smażoną cebulką. Mniam…
Smacznego :)
Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji „Potrawy świąteczne” na zBLOGowanych. Gromadzimy tam wszystkie najciekawsze świąteczne potrawy. Wystarczy dodać bloga do naszego serwisu http://www.zBLOGowani.pl i zdobywać nowych czytelników.