Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową jest jedną z najprostszych zup.

Można ją gotować przez cały rok, bo dodatek fasolki mrożonej nic a nic jej nie szkodzi.

Teraz oczywiście należy korzystać z tej świeżej.

  • 3 l wywaru
  • 500 g ziemniaków
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 2 szt. ( 200 g ) marchewki
  • 1 szt. ( 120 g ) cebula
  • 1 łyżka ( 10 g ) oleju
  • sól
  • koperek

zupa z fasolką szparagową

Ziemniaki, marchew i cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Ziemniaki i marchew obgotować. Po 10 minutach dodać fasolkę szparagową,jeżeli trzeba pociąć ją przed tym na mniejsze kawałki. Dodać cebulę i jeszcze gotować 20 – 30 minut. Przyprawić solą i pokrojonym koperkiem.

 

Smacznego :)

Jak oceniasz ten post?


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *