Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową
9.5/10 - (4 votes)

Zupa z fasolką szparagową jest jedną z najprostszych zup.

Można ją gotować przez cały rok, bo dodatek fasolki mrożonej nic a nic jej nie szkodzi.

Latem oczywiście najlepiej korzystać z tej świeżej.

  • 3 l wywaru
  • 500 g ziemniaków
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 2 szt. ( 200 g ) marchewki
  • 1 szt. ( 120 g ) cebula
  • 1 łyżka ( 10 g ) oleju
  • sól
  • koperek

zupa z fasolką szparagową

Ziemniaki, marchew i cebulę obrać i pokroić.

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę.

Ziemniaki i marchew obgotować.

Po 10 minutach dodać fasolkę szparagową, jeżeli trzeba pociąć ją przed tym na mniejsze kawałki.

Dodać cebulę i jeszcze gotować 20 – 30 minut.

Przyprawić solą i pokrojonym koperkiem.

 

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here