Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową jest jedną z najprostszych zup.
Można ją gotować przez cały rok, bo dodatek fasolki mrożonej nic a nic jej nie szkodzi.
Latem oczywiście najlepiej korzystać z tej świeżej.
- 3 l wywaru
- 500 g ziemniaków
- 200 g fasolki szparagowej
- 2 szt. ( 200 g ) marchewki
- 1 szt. ( 120 g ) cebula
- 1 łyżka ( 10 g ) oleju
- sól
- koperek
Ziemniaki, marchew i cebulę obrać i pokroić.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę.
Ziemniaki i marchew obgotować.
Po 10 minutach dodać fasolkę szparagową, jeżeli trzeba pociąć ją przed tym na mniejsze kawałki.
Dodać cebulę i jeszcze gotować 20 – 30 minut.
Przyprawić solą i pokrojonym koperkiem.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.