Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową jest jedną z najprostszych zup.
Można ją gotować przez cały rok, bo dodatek fasolki mrożonej nic a nic jej nie szkodzi.
Teraz oczywiście należy korzystać z tej świeżej.
- 3 l wywaru
- 500 g ziemniaków
- 200 g fasolki szparagowej
- 2 szt. ( 200 g ) marchewki
- 1 szt. ( 120 g ) cebula
- 1 łyżka ( 10 g ) oleju
- sól
- koperek
Ziemniaki, marchew i cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Ziemniaki i marchew obgotować. Po 10 minutach dodać fasolkę szparagową,jeżeli trzeba pociąć ją przed tym na mniejsze kawałki. Dodać cebulę i jeszcze gotować 20 – 30 minut. Przyprawić solą i pokrojonym koperkiem.
Smacznego :)